Personlighetsforstyrra

Når verden ramler sammen på grunn av noe som ser lite ut og er en hverdagslig hendelse for andre, en sånn man må takle.

Men jeg takler det med å bli veldig opprørt, og deretter skamfull over det. 

Tenker på det like mye fremdeles en time etter at det skjedde og samtlige har enten glemt det eller lagt det til side.

Tenker fremdeles på det tre timer etterpå. Og lever i forhold til det, ved å prøve å være mest mulig usynlig, ikke gjøre noe mer som irriterer noen, vurderer å slutte på jobben, føler meg utilstrekkelig og elendig. For meg har hele greien vokst - selv om jeg ikke ville det, og virkelig har prøvd å glemme det.

Fem timer senere straffer jeg meg selv ved å la være å spise og generelt gjøre slitsomme ting. Tenker på at det må være noe veldig galt med meg, noe grunnleggende feil, fordi jeg er vanskelig og ikke klarte å bare la det flyte forbi. Føler meg utrolig sliten, psykisk og fysisk. Til og med håret ser dødt ut i speilet, alle gangene jeg er innom do i løpet av dagen. For å kunne være litt bortgjemt i noen minutter. En gang for å nesten-sove, selv om jeg ikke er trøtt, bare utslitt av å være.

Jeg føler meg som en feil. Overfølsom. Plagsom. 

Å være personlighetsforstyrret, det kan sikkert være plagsomt for de rundt også, men for meg tar det hele hele hele dagen, og mye mer energi enn jeg hadde. 

I dag er verdens psykiske helsedag. Jeg gledet meg litt. Men nå husker jeg ikke hvorfor. Føler meg bare fanget i meg selv, dårlig til å kommunisere, ødelagt, emosjonell, og skamfull over å ikke få til de tingene som er så vanlig og som man "må" håndtere, i en hverdag. 

Man må jo gjøre sitt beste, for å håndtere ting ut fra sitt utgangspunkt. Men "mitt beste" er varierende. I dag er det dårlig, det også.

 

#personlighetsforstyrrelse #psykiskhelse

2 kommentarer

Charlene N. Nedrum

11.10.2017 kl.11:05

kjenner på din smerte og føler med deg :( håper dagen i morgen blir bedre og ønsker deg alt det beste <3

Halve Regnbuer

15.10.2017 kl.21:03

Hei Charlene. Takk for din kommentar, og for at du ønsker meg bra. Jeg setter pris på at du tok deg tid. :)

Alt godt til deg.

Skriv en ny kommentar

Halve Regnbuer

Halve Regnbuer

31, Oslo

Bor i Oslo, med natur i sjelen. Elsker kunst og hverdagsvakkerhet. Har samboer og for mange bøker. Har en personlighetsforstyrrelse, som ikke definerer meg noe særlig som individ i utgangspunktet, men forklarer noe om noen av de utfordringene jeg har, i mitt liv og mine dager.

Kategorier

Arkiv

hits